Δελτίο Τύπου για τα μέτρα αστυνομοκρατίας, καταστολής, απαγόρευσης ενάντια στις δίκαιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων των συνταξιούχων και του λαού.

Οι αποπροσανατολιστικές και προπαγανδιστικές προσπάθειες που γίνονται σε περίοδο πανδημίας από την Κυβέρνηση που κάνει το μαύρο – άσπρο για  να πείσει το λαό πως, οι αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει σε βάρος εργαζομένων – συνταξιούχων, είναι  για το καλό τους, θα πέσουν στο κενό.  

Γι αυτό τα 130 αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά  νομοσχέδια για οικονομικά – ασφαλιστικά – εργασιακά θέματα που ψήφισε και δημιουργούν νέα μεγάλα προβλήματα  συνοδεύονται με μέτρα αστυνομοκρατίας, καταστολής, απαγόρευσης ενάντια στις δίκαιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων των συνταξιούχων και του λαού. Γιατί πολύ καλά γνωρίζουν ότι τα μέτρα αυτά υπαγορεύονται και εξυπηρετούν τους βιομήχανους, τραπεζίτες, του μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους και θα βρουν μπροστά τους την αντίδραση όλων αυτών που παράγουν το πλούτο και ζουν στη φτώχεια και την ανέχεια.  

Αυτό τον χαρακτήρα έχουν τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα ο Υπουργός «ΠΡΟ-ΠΟ», Μ. Χρυσοχοΐδης για τις διαδηλώσεις, του λαού, με τα οποία επιδιώκει να τρομοκρατήσει, να φακελώσει, να οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές, που αγωνίζονται. Φθάνει στο σημείο και  επιχειρεί να περάσει την αντίληψη ότι οι δίκαιες αγωνιστικές διεκδικήσεις μας είναι πηγές εγκληματικών ενεργειών.

Οι συνταξιούχοι έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι την βαρβαρότητα των περιοριστικών μέτρων και την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» από όλες τις κυβερνήσεις. Με την πολύχρονη και πλούσια δράση τους, μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν ξεσκεπάσει και καταγγείλει- τόσο  στον εργασιακό βίο τους  όσο  και ως συνταξιούχοι, τις πολιτικές  αυτές. Μέσα από τους μακροχρόνιους σταθερούς αγώνες τους έχουν συγκρουστεί και ανατρέψει στην πράξη τις αντεργατικές πολιτικές και αποφάσεις που διαχρονικά επιχειρούν όλες οι κυβερνήσεις να επιβάλουν.

Απαιτούμε και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να αποσύρει αυτές τις διατάξεις. Ταυτόχρονα κάνουμε καθαρό στην κυβέρνηση και σε όλους τους επίδοξους εφαρμοστές αυτών των σχεδίων πως θα έχουν την ίδια τύχη με τις παλιότερες απόπειρες τους και στην πράξη θα ακυρωθούν από τους αγώνες του εργατικού, συνταξιουχικού, λαϊκού κινήματος.

Από την μεριά μας κάνουμε καθαρό σε όλους ότι οι αγώνες μας θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν.  Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά νομοσχέδια και μέτρα, που η κυβέρνηση προγραμματίζει να φέρει για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης, που θα  διαλύσει σε πρώτη φάση τις επικουρικές συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων και τον ΕΦΚΑ, που θα τον παραδώσει σε ιδιώτη μάνατζερ.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι ενέργειες του αυταρχισμού και η κυβέρνηση να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που χρονίζουν και έχουν γίνει βραχνάς για τους συνταξιούχους και την εργατική λαϊκή οικογένεια. Απαιτούμε την άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, αυξήσεις στις συντάξεις, απόδοση των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους, καταβολή των δώρων και κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Άμεσα μέτρα για την υγεία με πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, τον άμεσο εμβολιασμό του λαού με προτεραιότητα όλων των ευπαθών ομάδων που σε αυτή την ομάδα ανήκουν και οι συνταξιούχοι.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Κατηγορία: