ΕΟΠΥΥ «εν κινδύνω».

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά βάζει στο στόχαστρο τη δημόσια υγεία αποδυναμώνοντας οικονομικά, τεχνολογικά και από έμψυχο υλικό ότι έχει απομείνει στην πρωτοβάθμια φροντίδα.
Θύμα της εκτός των άλλων (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυιατρεία του ΙΚΑ κ.ο.κ) και ο ΕΟΠΥΥ που στο τέλος του 2013 θα έχει έλλειμμα 1,2 δις αφού δεν τον χρηματοδοτεί επαρκώς για τις ανάγκες των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων που έχει. 
Το να τεθεί ο ΕΟΠΥΥ υπό την επιτήρηση της τρόικας υποδηλώνει πολλά. Προαναγγέλλει νέες περικοπές σε φάρμακα, σε υπηρεσίες, νέες δαπάνες από τους ίδιους τους ασφαλισμένους αν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας προοιωνίζοντας νέο βίαιο σπρώξιμο προς τους επιχειρηματίες για μεγαλύτερα κέρδη από ένα αγαθό που πρέπει να παρέχεται εντελώς δωρεάν. Από τότε που δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ ο κάθε καλοπροαίρετος είχε διαβλέψει πια θα είναι η πορεία του και τι ρόλο θα παίξει τόσο σε βάρος της υγείας όσο στο ανελέητο χαράτσωμα των ασφαλισμένων για την αγορά υπηρεσιών από τους ιδιώτες που είδαν το διάστημα αυτό να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη δυσοίωνη κατάσταση. Όπλο ο αγώνας ενάντια σε τέτοιο είδους πολιτικές από όλους τους ασφαλισμένους, από τους νέους, από τους υγειονομικούς από τους αυτοαπασχολούμενους και άλλα λαϊκά στρώματα έως όταν ύπαρξη η πλήρη και σταθερή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όλων των άλλων δομών και βαθμίδων της υγείας που θα εξασφαλίζει σε όλους δημόσια καθολική δωρεάν περίθαλψη χωρίς την δυνατότητα παρέμβασης της επιχειρηματικής δράσης.
Οι οργανώσεις των συνταξιούχων της Ομοσπονδίας μας βρίσκονται σ’ αυτή τη κατεύθυνση και καθημερινά αναπτύσσουν δράσεις για τον σκοπό αυτόν.

Κατηγορία: