Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για καταβολή των συντάξεων

Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Γ. Βαρουφάκη

 

Κύριε Υπουργέ

 

          Όπως γνωρίζετε οι συνταξιούχοι όλης της Χώρας περιμένουν σήμερα να εισπράξουν την σύνταξη τους το μόνο μέσον που τους εξασφαλίζει την επιβίωση τους. Όμως με τα μέτρα που πήρατε ως κυβέρνηση για την λειτουργία των τραπεζών στερείται αυτή την δυνατότητα στα 2,5 εκατομ. των συνταξιούχων. Εκφράζοντας την αγωνία όλων των συνταξιούχων απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να εισπράξουν την σύνταξη τους.

          Εκ μέρους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν 2.500.000 συνταξιούχους σας υποβάλουμε την πρόταση οι τράπεζες οι οποίες έχουν παραλάβει τα χρήματα από τα ταμεία μας να καταβάλλουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις συντάξεις σε όλους.

          Κάθε καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεων εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για τη ζωή πολλών συνταξιούχων… Άλλωστε τα ποσά που έχουν εισρεύσει στα ταμεία των τραπεζών ουδόλως επηρεάζουν την λειτουργικότητα τους ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με αυτή.

          Επίσης να ανοίξουν τα καταστήματα εκείνα που χρειάζονται ώστε να μην ταλαιπωρούνται με αναμονές οι συνταξιούχοι.

          Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας το αίτημα μας αυτό που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα αρκεί να υπάρχει η καλή θέληση.  

 

Μετά Τιμής

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Κατηγορία: