Η κυβέρνηση σφραγίζει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ

Η κυβέρνηση σφραγίζει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ στην απόφαση της να εφαρμόσει το νόμο – έκτρωμα για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ) που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ενώ παράλληλα βάζει σε διαθεσιμότητα και στη λεγόμενη κινητικότητα 8.000 γιατρούς και εργαζόμενους του Οργανισμού. Δηλαδή η Επιχείρηση Ολικής Περικοπής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε πλήρη εξέλιξη και η προσπάθεια εμπορευματοποίησης ακόμα περισσότερο της Π.Φ.Υ. που βάζει σε κίνδυνο τις ίδιες της ζωές των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 

            Δεν παραλείπουμε να τονίσουμε ότι η διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών που διατάσει η Κυβέρνηση ώστε αυτές να τα παραδώσει, ανέξοδα, στις Υγειονομικές Περιφέρειες θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια τη περιουσία του λαού που κτίστηκε με τον ιδρώτα και τα χρήματα κυρίως των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Για άλλη μια φορά λεηλατεί, προκειμένου να εφαρμόσει τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρ. Ένωσης, τη περιουσία του Ελληνικού λαού που έκτισε με τόσες στερήσεις τα τελευταία εξήντα χρόνια.

            Παντού πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης που προεξοφλούν για όλο το λαό δυσβάστακτα οικονομικά βάρη.

            Τα Σωματεία πρέπει να μπλοκάρουν μαζί με τους συναδέλφους συνταξιούχους και εργαζόμενους αυτές τις διαδικασίες που οδηγούν στο σφράγισμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Να μην νομιμοποιήσουμε την διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση του Επιστημονικού – Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις ορέξεις Ε.Ε – ΔΝΤ – ΕΚΤ και των Εμπόρων της υγείας.

            Για όλους μας ένας πρέπει να είναι ο στόχος. Αποκλειστικά – δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας – πρόληψης. Να μη καταργηθεί καμία μονάδα υγείας, κανένα κέντρο υγείας. Όχι στη κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις Υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση και ικανοποιητικός μισθός. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικότητα στην υγεία.

            Οι αγώνες των εργαζομένων, συνταξιούχων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτό που μπορεί να ανατρέψει τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές.

            Καλούνται όλοι οι συνταξιούχοι τη Τρίτη 18/2 και ώρα 6:00μ.μ. να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση 17:30 στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Κατηγορία: