Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ εκφράζει την απόλυτη καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ εκφράζει την απόλυτη καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, που εξελίσσεται σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο με θύμα το λαό της, που μετρά ήδη ανθρώπινες απώλειες, χιλιάδες ξεριζωμένους και πρόσφυγες, καταστροφές υποδομών.

Η αντιπαράθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και κρατών για το μοίρασμα και τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της, των τεράστιων κερδών που προσφέρουν, οδήγησαν στο αποτέλεσμα της διεξαγωγής ενός ακόμη πολέμου, που αυτή τη φορά αντανακλά την σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ από τη μια μεριά και Ρωσία από την άλλη.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τον κίνδυνο της σύρραξης στην Ουκρανία να μετατραπεί σε γενικευμένο πόλεμο, πολύ περισσότερο που οι εμπλεκόμενες Χώρες διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο, ικανό να οδηγήσει την ανθρωπότητα στον όλεθρο.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με την απόφασής της, να εμπλέξει την Χώρα μας στη σύγκρουση αυτή, με την αποστολή πολεμικού υλικού.

Καταγγέλλουμε το αίσχος, την  υποκρισία των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της ΕΕ  ότι δεν πρόκειται να ξεπλύνουν τα δικά τους εγκλήματα όταν φθάνουν στο  σημείο να απαγορεύουν ακόμη τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις των Ρώσων καλλιτεχνών κα αθλητών που αμέσως  όπως πάντα και σε όλα υιοθέτησε και η Ελληνική κυβέρνηση. .

Οι εργαζόμενοι, ΕΒΕ, Αγρότες, συνταξιούχοι, η νεολαία μας πλήρωσαν και πληρώνουν βαρύ τίμημα για τις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της Χώρας μας, αλλά εξυπηρετούν νατοϊκά συμφέροντα. 

Βλέπουμε με ανησυχία τη χώρα μας να έχει γεμίσει Αμερικανονατοϊκές βάσεις, που αποτελούν εστίες κινδύνων για τους λαούς και τον δικό μας, σαν στόχοι στρατιωτικών απαντητικών πληγμάτων.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και όλα τα λαϊκά στρώματα επιβαρύνονται, πέραν όλων των άλλων πληγμάτων που δέχεται το εισόδημά τους από τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές πολιτικές, τη μεγάλη ακρίβεια και με τις άμεσες επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης, που αντανακλούνται από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα και στο ρεύμα.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να μπει τέρμα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία. Εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας  στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, όπως άλλωστε όλοι οι λαοί, όλων των χωρών του κόσμου.        

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορία: