Νέα χαράτσια για τους Συνταξιούχους - Η απάντηση να είναι στους δρόμους του Αγώνα

Με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρ. Ένωσης από τη Χώρα μας και μπαίνοντας ο νέος χρόνος μας ήρθε φορτωμένος με ένα καλάθι γεμάτο νέα δώρα από τη κυβέρνηση τόσο στις συντάξεις μας όσο και στο χώρο της υγείας.

          Το ΕΚΑΣ αποτελεί ανάμνηση για όσους είναι κάτω από τα 65. Οι Επικουρικές Συντάξεις δέχονται για άλλη μια φορά πισώπλατη μαχαιριά με την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση τους, το μέλλον των συντάξεων μας αβέβαιο σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα από το Υπουργείο Εργασίας.

          Πέρα από τα νέα χαράτσια σε κατοικία, λαϊκά εισοδήματα, ΔΕΗ, Δημόσια Τηλεόραση κ.α. έρχονται νέες εντολές από την Ευρ. Ένωση για «πλαφόν στη συνταγογράφηση» των φαρμάκων αλλά και στις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Με τη νέα ρύθμιση η κυβέρνηση διατάσει να αρρωσταίνουμε κατά 80% λιγότερο από το προηγούμενο χρόνο και με βάση αυτό το ποσοστό και τη λογική οι γιατροί των ασφαλισμένων θα πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, από εκεί και έπειτα υπάρχουν και οι….ιδιώτες. Δηλαδή για άλλη μια φορά καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη και αν βρούμε χρήματα γιατρευόμαστε διαφορετικά στο καιάδα. Με αυτή την αντιλαϊκή και προκλητική ρύθμιση ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να βοηθήσουν!! Τόσο πολύ φροντίζει η κυβέρνηση για την υγεία μας. Γίνεται βέβαια φανερό ότι το προσδόκιμο όριο ζωής θα πέσει άσχετα αν η κυβέρνηση λέει ότι θα αυξηθεί ώστε να δικαιολογήσει την απόφαση της Ευρ. Ένωσης να πάει το όριο ηλικίας για συντάξεις στα…70.

          Καταγγέλλουμε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές Κυβέρνησης – Ευρ. Ένωσης – Κεφαλαίου. Με αυτές το κομμάτι της πίττας που καρπώνεται το κεφάλαιο μεγαλώνει με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται ακόμα πιο φτωχοί.

          Στο «ποδαρικό» που κάνει η κυβέρνηση καλούμε τους συνταξιούχους οργανωμένα να δράσουν μέσα από τα σωματεία τους μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και η απάντηση μας να είναι στους δρόμους του αγώνα τη μόνη πίεση που καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες των οικογενειών μας.

Το 2014 πρέπει να ξεδιπλωθούν ακόμα μεγαλύτεροι αγώνες ενάντια σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις.

Κατηγορία: