Να σταματήσει τώρα η βία και τρομοκρατία της κυβέρνησης ενάντια στον αγώνα των εργατών της cosco.

H ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική cosco και χαιρετίζει τα παιδιά και τα εγγόνια της που αγωνίζονται, έτσι όπως χρειάζεται να αγωνίζεται η εργατική τάξη για τα δίκαια αιτήματά της.

O αγώνας των εργαζομένων είναι πέρα για πέρα δίκαιος, όπως κάθε αγώνας της εργατικής τάξης. Από  την πείρα της ζωής μας γνωρίζουμε  ότι σε αυτό το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα τίποτε δεν έχει χαριστεί, που σήμερα με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων συγκεντρώνει νέα αμύθητα πλούτη την στιγμή που οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να ζουν στην φτώχια και την ανέχεια.

Ξέρουμε ότι μόνο το ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα, με σκληρή ταξική πάλη έδωσε αποτελέσματα και λύθηκαν  δίκαια προβλήματα, των εργατών. Αυτόν τον αγώνα φοβούνται οι κυβερνήσεις τα μονοπώλια, η μεγαλοεργοδοσία, γι αυτό έστειλαν τις ορδές της καταστολής  να  σπάσουν τον δίκαιο  αγώνα των εργατών για να συνεχίζουν ανενόχλητοι την άγρια εκμετάλλευσή τους.

Αυτός ο αγώνας  χρειάζεται τώρα την στήριξη, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σύσσωμης της Εργατικής Τάξης. Οι εργαζόμενοι που είναι οι μόνοι παραγωγοί του πλούτου έχουν δικαίωμα να έχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κανονικά ωράρια, εργασία με δικαιώματα και αυτό δεν χαρίζεται κατακτιέται. Κάθε νίκη σε ένα κλάδο εργαζομένων είναι νίκη για όλη την Εργατική τάξη.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας καταδικάζει την βία και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και την καλεί να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις, τις ορδές  καταστολής από  το λιμάνι. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας

Κατηγορία: