Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Χαιρετίζουν τις Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις των Συνταξιούχων σε όλη τη Χώρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων προς τα Σωματεία των συνταξιούχων να δράσουν οργανωμένα στις 18/12/2013 με κύρια αιχμή την απαίτηση για Δωρεάν και αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας χωρίς κανενός είδους εμπορευματοποίηση, για όλους, χωρίς αποκλεισμούς με προσλήψεις επιστημονικού, νοσηλευτικού, τεχνικού προσωπικού μόνιμης σταθερής και αποκλειστικής απασχόλησης και με ικανοποιητικό μισθό.

          Εκδήλωσαν ακόμα την αντίθεση τους στη συρρίκνωση των μονάδων υγείας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και την εμπορευματοποίηση που συναποφάσισαν Κυβέρνηση και  Ευρ. Ένωση σε όφελος του κεφαλαίου. Όταν το 53% των δαπανών για την υγεία οδεύει κατευθείαν στα ταμεία των ιδιωτών ρωτάμε την κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί ή θα μειωθεί; Ασφαλώς και θα αυξηθεί.

          Η ΣΕΑ εκφράζει τα συγχαρητήρια της σε όλους όσους πήραν μέρος σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις, σε ΕΟΠΥΥ, Περιφέρειες, Υπουργείο Υγείας τόσο στην Αττική όσο και σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Χώρας, που αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες εξέφρασαν τη θέληση του συνταξιουχικού κινήματος να αγωνιστεί για την υλοποίηση των στόχων που βάζει.  

          Κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, Λαμία, Λιβαδειά Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Βόλος, Ηράκλειο, Πάτρα, Τρίκαλα, Λάρισα, Καβάλα, Σέρρες, Νάουσα κ.α. Επίσης στην Αττική οι συνταξιούχοι με τα Σωματεία τους κινητοποιήθηκαν σχεδόν σε όλους τους δήμους όπως Περιστέρι, Αιγάλεω, Πειραιάς - Νίκαια, Ν. Φιλαδέλφεια, Α. Λιόσια, Ίλιον, Ν. Ιωνία, Χαλάνδρι, Μενίδι, Καλλιθέα, Άγ. Δημήτριος, Αθήνα, Ασπρόπυργος – Ελευσίνα, Βύρωνας, Καισαριανή, Ζωγράφου, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Μαρούσι, ΔΕΚΟ – Τραπεζών, ΔΕΗ, Δημοσίου.

          Η ΣΕΑ τέλος καλεί τους συνταξιούχους όλης της Χώρας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και εύχεται νέους αγώνες για το 2014. 

Κατηγορία: