Πανελλαδική ημέρα δράσης όλων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 18/12/2013

Με απόφαση της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ – ΟΤΑ – ΤΑΕ  ΟΑΕΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΕΛΤΑ προτείνει στα Σωματεία Συνταξιούχων Πανελλαδική δράση ενάντια στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στις 18/12/2013 που σκοπό έχουν την απαξίωση του ΕΟΠΥΥ και τη διάλυση του, αφού σκοπεύει να τον μετατρέψει σε αγοραστή παροχών υπηρεσιών υγείας και όχι πάροχο. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα στο ευαίσθητο τομέα της υγείας του λαού μας έχει υποχρεώσεις να βάζουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη για υπηρεσίες που τις έχουμε προπληρώσει με τις κρατήσεις για τη περίθαλψη.

            Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μετά τα νέα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα βελτιωθεί η μέχρι τώρα εικόνα και ότι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το σύστημα στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Όταν σήμερα στη συνολική δαπάνη για την υγεία το 42% περίπου πηγαίνει στους ιδιώτες, εμείς ρωτάμε τη κυβέρνηση αυτό θα αυξηθεί ή θα μειωθεί από τις αποφάσεις της. Ασφαλώς και θα αυξηθεί κατακόρυφα!!!

            Η ΣΕΑ αγωνίζεται για ένα Ενιαίο Δωρεάν – Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους μακριά και πέρα από όποια εμπορευματοποίηση με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος χωρίς διακρίσεις σε βάρος ανασφάλιστων ή αλλοδαπών.

            Ακόμα η ΣΕΑ απαιτεί προσλήψεις επιστημονικού, τεχνικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη σταθερή και αποκλειστική απασχόληση προδιαγραφές ΕΣΥ που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι στις ανάγκες του κεφαλαίου όπως προστάζει η Ευρ. Ένωση.

            Η ΣΕΑ καλεί όλα τα Σωματεία να οργανώσουν και να δραστηριοποιήσουν τους συνταξιούχους σε όλες τις πόλεις στις 18/12/2013 υπέρ μιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αντάξιο να προσφέρει βοήθεια στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.    

Κατηγορία: