Περικοπές Επιδομάτων και ΕΚΑΣ

Νέα δεινά προετοιμάζει η κυβέρνηση για εργαζόμενους, συνταξιούχους και λοιπά φτωχά – λαϊκά στρώματα. Μετά από απαίτηση Ευρ. Ένωση – ΔΝΤ και ΕΚΤ σκοπεύει να ενοποίηση και στην συνέχεια να διαχειριστεί κινούμενη «…σε μια κατευθυντήρια γραμμή ενοποίησης συγκέντρωσης όλων των επιδομάτων σε μια πηγή…» Όλα αυτά στο όνομα δήθεν της δικαιοσύνης. Τώρα για πια δικαίωση μιλά η κυβέρνηση είναι μια άλλη υπόθεση γιατί ενώ τα αδύνατα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται στη φτώχεια χρειάζονται οικονομική βοήθεια την ίδια ώρα κυβέρνηση για να αποδώσει δικαιοσύνη όπως ισχυρίζεται προχωρά σε νέες περικοπές επιδομάτων!! Δηλαδή ανοίγει την βεντάλια της φτωχοποίησης και όποιος αντέξει. 

            Το ΕΚΑΣ με την ένταξη σ’ αυτόν τον σχεδιασμό θα οδηγηθεί σε δραματική συρρίκνωση ή και περικοπή με αποτέλεσμα όσοι το λαμβάνουν να υποστούν παραπέρα συρρίκνωση των πενιχρών συντάξεων τους. Τέτοια δικαιοσύνη…

            Οι εντολές της λεγόμενης τρόικας που σπεύδει να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση προεξοφλούν νέες οικονομικές απώλειες σε αυτούς που παίρνουν τα διάφορα επιδόματα αφού αυτά θα συρρικνωθούν προς τα κάτω.

            Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη φτωχής ακόμα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά.

            Απαιτούμε όπως το θέσαμε και στον πρωθυπουργό την αποκατάσταση των συντάξεων μας στο πριν από τις περικοπές ύψος τους. Δεν δεχόμαστε καμιά περικοπή και απαιτούμε την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ και να δίνεται σε όλους όσους το δικαιούνται. Καμία περικοπή σε επιδόματα ή συρρίκνωση τους κτλ. 

            Καλούμε τους συνταξιούχους να ανασυνταχθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών, όπως επίσης και να δώσουν το δυναμικό παρών στις 1/11/2014 στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ για την ανεργία.

Κατηγορία: