Σχόλιο και απάντηση στην έκκληση του κ. Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό των συνταξιούχων

Σχόλιο και απάντηση στην έκκληση του κ. Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό των συνταξιούχων

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες των εκκλήσεων του Πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους για τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα από τα ΜΜΕ παρακολουθήσαμε και μια συνάντηση με συνταξιούχους για τον σκοπό αυτό.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) που εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων της πατρίδας μας στη σύσκεψη αυτή δεν καλέστηκε. Καταλάβαμε το γιατί όταν διαβάσαμε τα πρακτικά της συζήτησης που ανακοινώθηκαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού από τον κ. Δημήτριο Παπαμήτσο. Με βάση το πρακτικό της συζήτησης ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό τον πρόεδρο της ΑΓΣΣΕ κ. Δημήτριο Ανδρεαδάκη, τον Αντιπρόεδρο της ίδιας οργάνωσης, κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο  και τον εκπρόσωπο της ΠΟΠΣ κ. Ηλία Ηλιόπουλο έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής.

Από την συγκεκριμένη αντιπροσωπεία ούτε ένα σοβαρό υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι δεν τέθηκε στον κύριο Πρωθυπουργό, παρά μόνο ευχές και φιλοφρονήσεις.

Από την πλευρά της ΣΕΑ με την έκδοση αυτού του Δελτίου Τύπου θέλουμε να κάνουμε γνωστό τόσο στον κ. Πρωθυπουργό, όσο και γενικότερα τα παρακάτω ζητήματα.

Η ΣΕΑ εδώ και μεγάλο διάστημα εν μέσω της πανδημίας δεν σταμάτησε ούτε στιγμή με κάθε πρόσφορο τρόπο να ενημερώνει σταθερά τους συνταξιούχους (κόντρα στις συνομωσιολογικές θεωρίες) για την αξία του άμεσου εμβολιασμού τους.

Ωστόσο το πρόβλημα του εμβολιασμού των συνταξιούχων δεν βρίσκεται στην άρνησή τους, αλλά στα προβλήματα που συναντούν για να εμβολιασθούν και η ευθύνη γι αυτό βρίσκεται στα εμπόδια που συναντούν από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος καθώς και των ζητημάτων που αφορούν γενικότερα τα προβλήματα της πανδημίας.  

Συγκεκριμένα Κύριε Πρωθυπουργέ αυτά που εμείς διαπιστώνουμε είναι τα εξής προβλήματα.

Α. Τρεις μήνες μετά από τον συμβολικό εμβολιασμό σας, πολλοί από εμάς  δεν έχουμε ακόμη εμβολιασθεί και αυτό όχι γιατί αρνούμαστε αλλά γιατί δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων που απαιτείται για το σκοπό αυτό.

Β. Οι υπερήλικες που έχουν ανάγκη  εμβολιασμού και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ούτε έχουν βοήθεια να μεταβούν για το σκοπό αυτό σε εμβολιαστικά κέντρα, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα δημιουργηθούν ειδικά συνεργεία για την μεταφορά τους, αυτό ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Γ. Οι υπερήλικες συνταξιούχοι που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού επίσης αντιμετωπίζουν τέτοιου χαρακτήρα προβλήματα.

Δ. Το πρόβλημα που ακόμη ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων μένουν δίχως εμβολιασμό δεν είναι δική τους ευθύνη (ατομική ευθύνη) αλλά ευθύνη της Κυβέρνησης που δεν έχει λύσει αυτά τα προβλήματα. Αυτό γίνεται γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται τόσο για την υγεία όσο και τα εμβόλια, δεν έχουν κριτήριο τις ανάγκες του λαού και των συνταξιούχων, αλλά καθορίζονται από τις ανάγκες της κερδοφορίας των πολυεθνικών του φαρμάκου και τα κέρδη των ιδιωτών της υγείας που έχουν κάνει την υγεία επικερδές εμπόρευμα και το φάρμακο, για τις ανάγκες του λαού και των συνταξιούχων, φαρμάκι.  

Αυτά κύριε Πρωθυπουργέ είναι τα πραγματικά προβλήματα των συνταξιούχων και για τα θέματα αυτά δεν αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση τίποτα. Ωστόσο η ευημερία μας δεν εξαρτάται μόνο από τα εμβόλια αλλά από τα συνολικά προβλήματα της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης το ύψος των συντάξιμων αποδοχών κ.α. που όλα αυτά τα χρόνια έχουν κατακρεουργηθεί.

 Αφού η επιλογή σας ήταν να συναντηθείτε με τους συγκεκριμένους εκπροσώπους, ας ακουσθούν και οι θέσεις της ΣΕΑ που εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας και την οποία δεν καλέσατε.  

Από την μεριά μας συνεχίζουμε τους αγώνες μας για όλα μας τα προβλήματα με πρώτο αγωνιστικό σταθμό τις 20/4/21 με  Παναττική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση.  

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Κατηγορία: