Για την «πολυπόθητη» συμφωνία της Κυβέρνησης

Κανένα δεν εκπλήσσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για  την «πολυπόθητη» συμφωνία της με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Γιατί η συμφωνία αυτή, έρχεται για μια ακόμη φορά να τσακίσει ότι έχει απομείνει στις συντάξεις μας, να μας φορτώσει με νέα αβάσταχτα φορολογικά βάρη. Γιατί εμείς που σε όλη μας την ζωή, που με το μόχθο μας πληρώσαμε τα πάντα και δεν τα χρωστάμε σε κανένα, για την κυβέρνηση και τους εταίρους της αποτελούμε κόστος γήρανσης και πρέπει να πέσουμε στο καιάδα.  

Γι’ αυτά πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί αυτό είναι το τίμημα της ανάπτυξης που το κεφάλαιο υπαγορεύει για να αποκτήσει νέα κερδοφορία και για εμάς και τα παιδιά μας που ζουν στην φτώχια, την ανεργία, την μαύρη ανασφάλιστη με μεσαιωνικά ωράρια εργασίας και μεροκάματα πείνας, νέα δυστυχία.

Τι προβλέπει η νέα συμφωνία;

·        Νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, που σημαίνει νέα άγρια φορολογία στις πλάτες μας, δηλαδή νέα μείωση των πενιχρών αποδοχών μας.

·        Νέες μειώσεις στις συντάξεις μας με την αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς» που αυτό σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις μας έως και 30%.

·        Την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων με δουλοκτητικά ωράρια εργασίας για τους εργαζόμενους.

Πέραν αυτών ισχύουν όλοι οι αντιλαϊκοί αντισυνταξιουχικοί νόμοι που έχουν ψηφισθεί απ΄ όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή και έχουν την στήριξη των κομμάτων που είναι σε αυτή την λογική και είναι σε εφαρμογή. Όπως π.χ. η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, καθώς η κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας. Και τώρα όλοι αυτοί που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο παριστάνουν τους αντίθετους. 

Και από πάνω έχουν το θράσος να μας λένε:  ότι δεν έχουν κόψει τις κύριες συντάξεις όταν μας έχουν σφαγιάσει,  ότι ο νόμος 4387/16 έβαλε τέλος στις περικοπές και αναμόρφωσε το ασφαλιστικό, ή ότι να μην ανησυχούμε γιατί θα υπάρξουν αντισταθμιστικά. Δηλαδή μας λένε, μην ανησυχείτε, θα σας παίρνουμε εκατό και θα σας επιστρέφουμε δέκα.

Είναι πλέον καθαρό πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε, ότι η «προσωπική διαφορά» επινοήθηκε για να γίνουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις παρά ότι ακόμα και ο Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντηση μας ότι «…δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις».

          Το λαϊκό, το Συνταξιουχικό, το ταξικό κίνημα ένα δρόμο έχει αυτόν του αγώνα. Τα μεγάλα μαχητικά συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη τη Χώρα στις 21/2 είναι μια απάντηση και μια ελπιδοφόρα παρακαταθήκη. 

          Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις όλων των ταμείων με το πρόγραμμα δράσης σε όλη την Επικράτεια που ξεκινά τη 1 Μάρτη θα δώσουν μια ανάλογη απάντηση σε Κυβέρνηση – Ευρ. Ένωση – Κεφάλαιο.

 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορία: