Για την απελευθέρωση της αγοράς των φαρμάκων

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ανάμεσα στα μπρόκολα και τα λάχανα, τα κρέατα, τα ψάρια, τα όσπρια, γάλατα και κάθε άλλο φαγώσιμο ή απορρυπαντικό θα μπορούν να υπάρχουν και…φάρμακα !!! έτσι ώστε η αγορά τους να είναι ελεύθερη και δεν θα υπόκειται στην αντιαναπτυξιακή συνταγή του γιατρού και την εξίσου αναχρονιστική συμβουλή του φαρμακοποιού. Την ασφάλεια τους θα την εξασφαλίζει η διαφημιστική εταιρεία που τα προβάλει και στο σημείο που σήμερα (η διαφήμιση) αναφέρει «ρωτήστε το φαρμακοποιό σας» αυτό θα αντικατασταθεί με το ρωτήστε το μπακάλη σας!!!

          Αναμφίβολα αναφερόμαστε στα φάρμακα εκείνα που δεν συνταγογραφούνται για να τα πληρώνουμε εμείς.  

          Φυσικά και δεν μας πείθει το επιχείρημα ότι αυτό συμβαίνει «και στας Ευρώπας» γιατί εμείς ρωτάμε: Επειδή κάτι τέτοιο πέτυχε το κεφάλαιο για να αυξήσει τα κέρδη του σε άλλες Χώρες είναι και σωστό; Ο καθένας κρίνει. 300 εκατ. ευρώ είναι ο τζίρος και περιλαμβάνει περίπου 800 φάρμακα που διαθέτουν με ασφάλεια τα φαρμακεία ή τα νοσοκομεία. Όμως παρά τη γνώμη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου ότι αυτά πρέπει διατίθενται με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα γιατί η διάθεση τους από το ελεύθερο εμπόριο εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς η κυβέρνηση αδιαφορεί άλλη μια φορά για την υγεία μας. Γίνεται λοιπόν φανερό ότι η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τα κέρδη του κεφαλαίου δεν διστάζει να εμπορευματοποίηση ακόμα παραπέρα ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά χτυπώντας και τους μικρομεσαίους φαρμακοποιούς.    

          Καταγγέλλουμε σαν απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις και καλούμε ασφαλισμένους και συνταξιούχους να αγωνιστούν αποφασιστικά για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος της υγείας του λαού που εκτός από το ότι μας υποχρεώνει να βάζουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του προσδόκιμου ζωής.

          Οργάνωση και αγώνας μέσα από τα Σωματεία μας για να προστατέψουμε τη ζωή της οικογένειας μας από τις αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης – Ευρ. Ένωσης – Κεφαλαίου. 

Κατηγορία: