Για την κατάργηση των κοινωνικών πόρων

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣ ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι  Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ εκφράζουν την καθολική αντίθεση τους και καταγγέλλουν την νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατομ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.

          Έτσι λοιπόν μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις επικουρικές (και βέβαια και στις κύριες), μετά από την διατύπωση ότι η Κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που μερικοί πανηγυρίζουν ότι έτσι θα αυξηθούν τα οικονομικά του ΙΚΑ και άλλων ταμείων, μετά και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014,  γίνεται φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συντάξεις μας να γίνουν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της Ευρ. Ένωσης και του κεφαλαίου), προνοιακά επιδόματα φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους.

          Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της Χώρας μας, όλων των ταμείων, να συνταχθούν στον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους, που όμως είναι προαποφασισμένες πριν από μια 20ετία!!

          Για όλα αυτά καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιούχων στην Αθήνα και στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 19 Ιούνη στις 6:00μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου.

          Άλλοι έχουν τον Ευρωμονόδρομο για μπούσουλα εμείς έχουμε τον μονόδρομο του αγώνα «που είναι δύσκολος αλλά ωραίος» στην προσπάθεια που κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Ραντεβού στη Κλαυθμώνος 19/6/2014 και ώρα 6:00μ.μ.

Κατηγορία: