Για τη συνάντηση με τον υπουργό υγείας

Τη Παρασκευή 12/7/2013 συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον Υπουργό Υγείας και συζήτησαν πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης στον ευαίσθητο τομέα του Υπουργείου του σε βάρος των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, τα φάρμακα, η συρρίκνωση της δημόσιας δωρεάν υγείας, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, η κατάργηση του προγράμματος των θεραπευτικών δελτίων για λούσεις σε ιαματικές πηγές και τα άλλα καυτά προβλήματα των συνταξιούχων οργανώσεων διατυπωμένα με σαφήνεια σε σχετικό υπόμνημα τα παρέδωσαν στον Υπουργό ο όποιος με τη σειρά του δεσμεύτηκε, παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν γραπτές απαντήσεις σε ότι αφορά τα αιτήματα των συνταξιούχων.

Κατά την συζήτηση ο Υπουργός υπεραμύνθηκε τη κυβερνητική πολιτική δηλώνοντας ότι «με όποια χρήματα διαθέτουμε αυτές τις υπηρεσίες μπορούμε να προσφέρουμε» αναπαράγοντας τη κυβερνητική προπαγάνδα ως γνήσιος εκφραστή της περί έλλειψης οικονομικών πόρων για ότι αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Στη πάγια αυτή θέση της κυβέρνησης του απαντήσαμε ότι λεφτά υπάρχουν αλλά για τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και γενικά για το κεφάλαιο και ότι εμείς έχουμε πληρώσει για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Συμπερασματικά με άδειες τσέπες προσήλθε ο Υπουργός με άδειες τσέπες έφυγαν και οι συνταξιούχοι.  

Γίνεται λοιπόν καθαρό για άλλη μια φορά ότι μόνο ο αποφασιστικός αγώνας του συνταξιουχικού κινήματος και με επικεφαλής τα Σωματεία του είναι αυτός που μπορείς να δώσει απάντηση σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Οι συνταξιούχοι της χώρας μας βρίσκονται σε επιφυλακή (μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα) και σύντομα θα κλιθούν από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν νέους αγώνες τόσο για τις συντάξεις τους όσο και για την δωρεάν υγεία και περίθαλψη που αφορά τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Κατηγορία: