Για τις δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις αιτίες που συνηγόρησαν στο άγριο πετσόκομμα των συντάξεων Κύριων και Επικουρικών

  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ των «μνημονίων» επίπεδα.
  • Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων μας. Δώστε πίσω όλα όσα μας έχουν αρπάξει.

Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έκανε ορισμένες δηλώσεις αναφορικά με τις αιτίες που συνηγόρησαν στο άγριο πετσόκομμα των συντάξεων κύριων και επικουρικών. 

Τα περί εσφαλμένων αναλογιστικών μελετών που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση τους συνταξιούχους και τις οικογένειες τους αποτελούν το λογιστικό κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενο κυβερνήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αφήσει κατά μέρος το «ότι έγινε – έγινε” και να προχωρήσει χωρίς ελιγμούς και συμβιβασμούς στην κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων και να επανέλθουν επιτέλους οι συντάξεις μας στα προηγούμενα επίπεδα.

Οι διαπιστώσεις που λένε ότι έγινε εσκεμμένο λάθος στις αναλογιστικές μελέτες για τα οικονομικά των ταμείων έχουν την αξία τους αλλά μεγαλύτερη σημασία και αξία έχει πως απαντά με την πολιτική της η κυβέρνηση στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Απαιτούμε την κατάργηση όλων των νόμων που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση και να δοθούν οι συντάξεις όπως δινόταν πριν τις περικοπές. Άλλη απόφαση δεν ικανοποιεί το περί του «δικαίου αίσθημα» των συνταξιούχων. 

Ακόμα έχουμε να προσθέσουμε στο άλλο μεγάλο ζήτημα των αποθεματικών των ταμείων που τόσο έχουν δεινοπαθήσει, από τις ληστρικές πολιτικές μέχρι σήμερα, ότι η κυβέρνηση βαδίζοντας πάνω στο ίδιο μονοπάτι των προκατόχων της βάζει και αυτή χέρι στα ταμεία και τα αναγκάζει, παρά την θέληση των Δ.Σ. τους, να κάνουν βραχυπρόθεσμο δανεισμό στο κράτος… Πάλι τα ίδια. Πόσες φορές τα έχουν δει αυτά!! Το γεγονός ότι η τράπεζα της Ελλάδας θα επιστρέφει τα ποσά που θα ζητούν τα ταμεία για τις ανάγκες τους δεν μας πείθει για την αθωότητα του μέτρου. Ο στραγγαλισμός των ταμείων μας βρίσκεται επί θύρας. Τα ταμεία δεν πρέπει να δεχθούν την νέα λεηλασία με τα repos της κυβέρνησης.  

Αρκετά έχουν ξεγυμνωθεί τα ταμεία μας από τις «παγωμένες πιστώσεις» από τον τζόγο στο χρηματιστήριο, από τα κουρέματα, από τις χαριστικές προσφορές στο κεφάλαιο, από τις λεγόμενες ρυθμίσεις κ.ο.κ. που αγωνιζόμαστε και απαιτούμε τα χρήματα μας να γυρίσουν πίσω.

Καλούμε τους συνταξιούχους στη μεγάλη Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης την 1 Απρίλη στις 10 το πρωί που θα εξελιχθεί σε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας με αίτημα ανάμεσα στα άλλα τη καταβολή του Δώρου Πάσχα.

Ο αγώνας είναι η απάντηση σε όλα αυτά που έγιναν ή σχεδιάζονται σε βάρος μας.

 

Κατηγορία: