Για τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση και τις δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο

Η κυβέρνηση η Ευρ. Ένωση αντάμα με το κεφάλαιο έχουν βάλει για καλά στο στόχαστρο τους, (ανάμεσα στα άλλα), ότι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις στη χώρα μας και με σταθερή προσήλωση προχωρούν παραπέρα εξαγγέλλοντας για το 2015 την πλήρη ένταξη του ΕΤΕΑ (επικουρική ασφάλιση) και των ταμείων εφάπαξ στο ΙΚΑ δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την δραματική παραπέρα μείωση και των δυο.

Παρά το ότι ο Υπουργός Εργασίας κάνει λόγω για «…περαιτέρω διοικητική ενοποίηση των ταμείων» η εμφανή πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο Επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Το δίλλημα που θέτει η κυβέρνηση για επιλογή των ασφαλισμένων ανάμεσα σε ΕΤΕΑ ή Επαγγελματικά Ταμεία (Ε.Τ) δεν έχει κανένα νόημα αφού είναι επιβεβαιωμένο ότι τόσο μέσω του ΕΤΕΑ η μείωση των Επικουρικών είναι δεδομένη (βλέπε ρήτρα ελλειμμάτων) και σταδιακή εξαφάνιση τους όσο και με τα Ε.Τ. που δεν αποτελούν κοινωνική ασφάλιση με αβέβαιες ιδιωτικές συντάξεις απροσδιορίστου ύψους!!!

Ακόμα δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην ομιλία του Διοικητή του ΙΚΑ στο συνέδριο του… Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ θυμίζοντας τον ρόλο του λαγού (!!) έριξε τις ιδέες «του» ώστε να αναιρεθεί η ουσία της διαφορετικότητας της κοινωνικής δημόσιας ασφάλισης όπως την έχουμε γνωρίσει, με το πλεονέκτημα της παροχής των υπηρεσιών υγείας από τις πρώτες 50 ημέρες ασφάλισης, με εκείνη της ιδιωτικής ασφάλισης που είναι ανάλογες με το τι αναφέρει το ασφαλιστικό συμβόλαιο…

Αυτό το αίσχος που δεν τόλμησε κανείς να διατυπώσει το η κυβέρνηση και το κεφάλαιο προσπαθεί να το προωθήσει μέσα από το συνέδριο του…Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου!!!

Είπε κι’ άλλα ο κ. Διοικητής όπως για τα ταμεία ειδικού σκοπού κτλ στη προσπάθεια του να οδηγήσει την αντίληψη των ασφαλισμένων προς τα κανάλια της ιδιωτικής ασφάλισης με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τα συνταξιοδοτικά και υγειονομικά συμφέροντα των ασφαλισμένων.  

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ & ΕΤΜ καλεί τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους όλων των ταμείων να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αγώνες τους απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στην υλοποίηση των αξιώσεων του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο τομέα των ιδιωτικών ασφαλίσεων για δικό τους συμφέρον.

Το πρόγραμμα των συνταξιουχικών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για 20/11 και 10/12/2014 με επίκεντρο τα καυτά προβλήματα μας εντάσσεται στη γενική προσπάθεια που κάνουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Μπορούμε να τους σταματήσουμε και αυτό πρέπει να κάνουμε.

 

Κατηγορία: