Δελτίο Τύπου για την Πανελλαδική Συγκέντρωση των Συνταξιούχων της 24/6/2022

Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα των συνταξιούχων χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έφθασαν στην Αθήνα μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να δώσουν για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό τους παρόν στη μεγαλειώδη Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν αποτελούν ένα θετικό παράδειγμα που δεν είναι μόνο γι’ αυτούς, αλλά για την νέα γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που φωτίζει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για τη λύση των προβλημάτων τους.

Με την συνεπή αγωνιστική τους δράση την πορεία και τα συνθήματά τους έστειλαν τα μηνύματά τους. Χιλιάδες στόματα απαίτησαν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση και φώναξαν: δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στη Κύρια σύνταξη, επιστροφή των πληρωμένων δώρων μας, των αναδρομικών μας, άμεση έκδοση συντάξεων προσλάβετε τώρα γιατρούς νοσηλευτές, δεν χρωστάμε σε κανέναν, επιστρέψτε ό,τι μας αφαιρέσατε.

Οι συνταξιούχοι, τα σωματεία από όλη την χώρα με χιλιάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας εκφράζουν για μια ακόμη φορά την πίκρα, την απογοήτευσή και το θυμό τους, από την στάση μιας μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ που για μια ακόμη φορά δεν έδειξαν πλάνα από τις δεκάδες δηλώσεις των συνδικαλιστών και των συνταξιούχων που δόθηκαν στην διάρκεια τις τεράστιας συγκέντρωσης και πορείας, αλλά και την ίδια την διαδήλωση. Κυριολεκτικά μια από τις τεράστιες αγωνιστικές εκδηλώσεις  των συνταξιούχων αυτή την δύσκολη εποχή εξαφανίστηκε από τις περισσότερες οθόνες των τηλεοράσεων. Την ίδια στιγμή που σε αυτές, όσο και σε μερίδα του τύπου καθημερινά συνεχίζονται να παρουσιάζονται και να γράφονται σταθερά δεκάδες ψέματα για δήθεν αυξήσεις στους συνταξιούχους. Παρουσιάζοντας πχ σαν αύξηση και παροχή προς αυτούς την καθυστερημένη απόδοση των συντάξιμων αποδοχών και μάλιστα άτοκα, καθώς την διατήρηση της προσωπικής διαφοράς σύμφωνα με τους νόμους Κατρούγκαλου – Βρούτση είχε δρομολογηθεί να καταργηθεί από το 2023. Ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για τον ρόλο τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, και τα σωματεία των συνταξιούχων θα φροντίζουν να φθάνουν στους συνταξιούχους οι  πραγματικές ειδήσεις και η αλήθεια.

Είμαστε σε φάση αναμονής ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και αμέσως, με νέο Δελτίο Τύπου, θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα.

Ευχόμαστε σε όλους τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες καλή δύναμη και υγεία.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Κατηγορία: