Καλούμε τους συνταξιούχους στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων να πάρουν μέρος μαζικά στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. στην Ομόνοια και στην Θεσ/νίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6μ.μ

Οι συντάξεις μας κύριες και επικουρικές, το ΕΚΑΣ η ύπαρξη μας βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα που μας οδηγούν στην ανέχεια και την φτώχεια εμάς και τις οικογένειες μας. Χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν πάνω από 2 χρόνια την έκδοση των συντάξεων τους. 

Ο τομέας της υγείας – περίθαλψης – πρόληψης πάει από το κακό στο χειρότερο και η αυξανόμενη εμπορευματοποίηση προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, μας δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα που μας υποχρεώνουν (ενώ πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή) να βάζουμε το χέρι στη τσέπη.

Τα παιδιά μας στενάζουν από την ανεργία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, από το αβέβαιο μέλλον που τους επιφυλάσσει το σύστημα. Ένα σύστημα που κινείται στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρ. Ένωσης και έχει «Ευαγγέλιο» της την κερδοφορία με κάθε μέσω και τρόπο του κεφαλαίου.

Η αντεπίθεση, καλύτερα οργανωμένη και πιο μαζική των συνταξιούχων μέσα από τα σωματεία τους είναι αναγκαία και όσο μεγαλώνει η επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου πρέπει η απάντηση μας να είναι περισσότερο άμεση και αγωνιστική.

Το καλοκαίρι πέρασε με τις όποιες μεγάλες ή μικρές δράσεις και δίνουμε τη συνέχεια το φθινόπωρο που προβλέπεται πολύ «καυτό».

Καλούμε τους συνταξιούχους στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ποτέ δεν σταμάτησαν να πάρουν μέρος μαζικά με επικεφαλής τα σωματεία μας στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. στην Ομόνοια και στην Θεσ/νίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6μ.μ. από το Π.Α.ΜΕ.

Η συμμετοχή μας σ’ αυτό το αγωνιστικό προσκλητήριο βοηθάει εμάς και τα παιδιά μας για μια καλύτερη ζωή.

Αγωνιστικά διεκδικούμε :

  • Αποκατάσταση των συντάξεων μας.
  • Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης.
  • Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.
  • Να μη καταργηθεί το ΕΚΑΣ.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων.
  • Δωρεάν δημόσια περίθαλψη – πρόληψη.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

Μια ζωή χτίζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος μας.

Κατηγορία: