Μεγαλειώδη Συγκέντρωση Συνταξιούχων στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο Υπουργείο Υγείας

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν σήμερα 20/3/2014, στο κάλεσμα των Σωματείων τους και πήραν μέρος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Πλ. Εθνικής Αντίστασης και πορεύτηκαν όλοι μαζί στο Υπουργείο Υγείας.

          Φτάνοντας όμως στο Υπουργείο είδαν αυτό να είναι περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και την ηγεσία του άφαντη.

          Η απουσία όπως είπαν του Υπουργού και Υφυπουργού από το Υπουργείο δεν εξέπληξε κανένα από τους συνταξιούχους. Είναι φανερό ότι δεν θα είχαν τίποτα να δηλώσουν περισσότερο από όσα εκτρωματικά συμβαίνουν στο τομέα της υγείας που καθένας από εμάς αντιμετωπίζει με σορό προβλημάτων από τις διαλυμένες δομές φροντίδας στο τομέα αυτόν. 

          Σύσσωμοι οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Υγείας κατήγγειλαν και καταδίκασαν με οργή την συμπεριφορά της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που ενώ πηγαίνει από κανάλι σε κανάλι ατελείωτες ώρες για να προβάλει τις εντολές της Ευρ. Ένωσης και του κεφαλαίου για την επιχειρηματικότητα στην υγεία δεν βρήκε χρόνο για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων.

          Η ΣΕΑ καλεί τα Σωματεία και τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να ανατρέψουν τέτοιου είδους αντιλαϊκές πολιτικές και συμπεριφορές. Ένα πράγμα πρέπει να έχει υπόψη της η κυβέρνηση και οι Υπουργοί της. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους σε κάθε μέτρο που θα πάρουν σε βάρος μας αφού δεν σκοπεύουμε να διπλώσουμε τις σημαίες του αγώνα.

Κατηγορία: