Μεγαλιώδη Συγκέντρωση Συνταξιούχων 31/10/2013

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα (ΣΕΑ), των συνταξιουχικών οργανώσεων χαιρετίζει τις μαζικές μαχητικές συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε όλη την χώρα, την κεντρική της Αττικής και την μεγαλειώδη πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Οι απόμαχοι της δουλειάς αποδείχνονται πρωτοπόροι του αγώνα που μαζί με την Εργατική τάξη θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να γκρεμίσουν τις αντισυνταξιουχικές αντεργατικές πολιτικές που μας καταδικάζουν στην φτώχεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση, τον θάνατο.

Καταγγελούμε τη συγκυβέρνηση και τον λαλίστατο Υπουργό Υγείας στα κανάλια Αδ. Γεωργιάδη γιατί από τις 7.7.13 Υπόμνημα μας εδέησε να  απαντήσει μια ημέρα πριν από τη χθεσινή συγκέντρωση μας, με μια έκθεση ιδεών που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Στη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Υγείας με την κ. Ζέτα Μακρή, απαντήσεις στα αιτήματά μας δεν πήραμε.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στη πλειοψηφία των ΜΜΕ που εξαφάνισαν από τα βράδυνα τους δελτία ειδήσεων την συγκέντρωση μας, αλλά προβάλουν ατελείωτες ώρες  τα ψέματα και τις μισές αλήθειες του υβριστή και συκοφάντη των αγώνων μας Υπουργό Υγείας. Καταγγέλλουμε τις ψευτιές των κονδυλοφόρων που συνειδητά, υποβάθμισαν τους χιλιάδες συνταξιούχους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση, που η κεφαλή της ήταν στην Οδό Στουρνάρη και η ουρά της στην Πλατεία Ομονοίας, σε μερικές εκατοντάδες. Αίσχος.

Φτάνει κύριοι  το «κλάμα σας » στις Οθόνες και τα παράθυρα των ΤV για το δράμα των συνταξιούχων δεν σας πιστεύει κανένας, γιατί στην πράξη αποδείξατε ότι και εσείς είσαστε στο πλευρό αυτών που μας τσακίζουν. Συνειδητά θάψατε τις συγκεντρώσεις μας για να οικοδομείτε την λογική ότι ο κόσμος δεν κινητοποιείται.  Αίσχος και πάλη αίσχος. Συνεχίστε  την δουλειά σας, δώστε κι άλλες τηλεοπτικές ώρες στον Άδωνη, και σε όσους μας τσακίζουν.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε εγρήγορση και επιφυλακή να δώσουν συνέχεια στους αγώνες. Με την ίδια και μεγαλύτερη μαζικότητα και πείσμα να συμμετέχουν στις 6.11.13 στην πανελλαδική γενική απεργία και συγκέντρωση. Να δυναμώσουν την δράση, τις παρεμβάσεις των σωματείων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ώστε οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας να είναι πιο μαζικοί και αποτελεσματικοί. Αυτό τον δρόμο θα τον ακολουθήσουμε μέχρι να ανατρέψουμε τις αντισυνταξιουχικές αντεργατικές πολιτικές που μας τσακίζουν.

Κατηγορία: