Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο της Διεθνής Ένωσης Συνταξιούχων στη Βαρκελώνη

Στις 4 – 5 – 6 Φλεβάρη 2014 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας το Ιδρυτικό Συνέδριο της Διεθνής Ένωσης Συνταξιούχων μετά από πρωτοβουλία και κάλεσμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

          Στο συνέδριο πήραν μέρος 20 οργανώσεις συνταξιούχων από όλο τον κόσμο: Αφρική (Γκαμπόν Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), Αμερική (Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Κούβα, Εκουαδόρ, Μεξικό, Βενεζουέλα), Ασία (Ινδία, Μπαχρεί, Νεπάλ), Ευρώπη, (Κύπρος, Δανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία) και Αυστραλία. 

          Στο Συνέδριο αυτό πήρε μέρος αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας που αποτελούνταν από το Πρόεδρο Δήμο Κουμπούρη, τον Γεν. Γραμματέα Μανώλη Ραλλάκη και τον Οργανωτικό Γραμματέα Παναγιώτη Πάλμο. Επίσης εκπροσωπήθηκε και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ από τον Πρόεδρο της Παντελή Τάτση.

Στο Συνέδριο υπήρξε έντονος προβληματισμός από τις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων όλων των χωρών και οι ομιλητές επικεντρώθηκαν πάνω στη κοινή διαπίστωση ότι αυτές οι πολιτικές είναι παγκοσμιοποιημένες από τους πολιτικούς υπαλλήλους του κεφαλαίου. Ομόφωνη υπήρξε η εκτίμηση ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας του λαού, των εργαζομένων, των συνταξιούχων σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση με προοπτική τη λαϊκή συσπείρωση και λαϊκή εξουσία για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που κάνει τους πλούσιους – πλουσιότερους και τους φτωχούς – φτωχότερους μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα.

Από το Συνέδριο εκλέχτηκε ομόφωνα 8 μελή Εκτελεστική Επιτροπή με Πρόεδρο το Δήμο Κουμπούρη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ στον οποίο δημόσια διατυπώνουμε τα συγχαρητήρια της Ομοσπονδίας και του ευχόμαστε καλή και πετυχημένη πορεία στα νέα του καθήκοντα.

Γενικός Γραμματέας εκλέχθηκε ο Ισπανός Quim Boix με Αναπλ. Γραμματέα από την Γκαμπόν. Επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής Ελέγχου ο Κώστας Σκαρπάρης από τη ΠΕΟ Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς των Συνταξιούχων της ΠΣΟ στην ομιλία του μετά την εκλογή του ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Ζούμε σε εποχή με μεγάλες δυσκολίες αλλά και με μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη της πάλης. Ο καπιταλισμός έχει αξεπέραστες, αγιάτρευτες, δυσκολίες, το μόνο που μπορεί να επιτύχει  είναι η καταστροφή. Έχουμε καθήκον απέναντι στη τάξη μας να δημιουργήσουμε κίνημα σύγκρουσης και ανατροπής.

Εμείς οι συνταξιούχοι είδαμε πολλά τα χρόνια που πέρασαν στο μετερίζι της ταξικής πάλης και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο αντίπαλος μας είναι δυνατός άλλα όχι ανίκητος. Γνωρίσαμε τις μεθοδεύσεις του.

Είδαμε ανθρώπους του να ντύνονται μαρξιστές για να πολεμήσουν το Μαρξ. Να ντύνονται λενινιστές για να πολεμήσουν τον Λένιν και το σοσιαλισμό, είδαμε τους οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες να σηκώνουν ως παραλλαγή και παραπλάνηση τις κόκκινες αιματοβαμμένες σημαίες μας για να της κάνουν κουρελόπανα.

Συνεχίζουμε σταθερά την αγωνιστική μας πορεία, αγώνας ταξικός μέχρι να γράψουμε στη σημαία μας τη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Κατηγορία: