Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους της Αττικής και των άλλων πόλεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους της Αττικής και των άλλων πόλεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και πήραν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της 20ης Μάης 2015 και πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

            Οι συνταξιούχοι για άλλη μια φορά συσπειρωμένοι γύρω από τα Σωματεία τους και τις Ομοσπονδίες έδωσαν το παρόν στο αγωνιστικό προσκλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στο τομέα της υγείας και που βάζουν σε κίνδυνο τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων με τον Υπουργό Υγείας αυτός δεσμεύτηκε να συναντηθεί με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στις 27/5/2015 και παρουσία της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ να μιλήσουν πάνω στο Υπόμνημα που του έχει κατατεθεί.

            Παράλληλες κινητοποιήσεις με αιτήματα Υγείας πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις όπως: Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Βόλος – Πάτρα – Αγρίνιο – Λαμία – Ηράκλειο – Χανιά – Ζάκυνθος – Πύργος – Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Αλεξανδρούπολη – Δράμα – Νάουσα – Καβάλα – Ξάνθη κ.α. σύμφωνα με την απόφαση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

            Στις 20/5/2015 ήταν μέρα δράσης των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα και μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, ήταν πετυχημένες και μαζικές.

            Ο επόμενος σταθμός του αγώνα των συνταξιούχων είναι στις 23/6/2015 που προγραμματίζουν μεγάλη Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα με απόφαση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 6μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς συνάντηση του πρωθυπουργού.

            Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τα Σωματεία και τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος καθολικά και σ’ αυτή την κινητοποίηση βάση τα υπαρκτά προβλήματα όπως τη λεηλασία των συντάξεων και τα χάλια του τομέα της περίθαλψης.    

            Κανείς στον καναπέ. Όλοι στους δρόμους για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας όπως μας αξίζει. Ραντεβού στην Αθήνα την 23 Ιούνη 2015.

            Οι αγώνες μας, μας δίνουν ελπίδα χωρίς αυταπάτες και θα δικαιωθούν.

 

Οι Συνεργαζόμενες

Συνταξιουχικές Οργανώσεις

 

Κατηγορία: