Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Στις 21/7/2014 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπρόσωπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που εκκρεμούσε από την ημέρα της μεγάλης Πανσυνταξιουχικής Πανελλαδικής συγκέντρωσης στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι αφού επιδώσανε το υπόμνημα με όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων (περικοπές συντάξεων, υγεία, πρόνοια) στάθηκαν ιδιαίτερα σε ζητήματα άμεσης σημασίας όπως: Η επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ενώ έγινε καθαρό ότι δεν δεχόμαστε και δεν νομιμοποιούμε καμία περικοπή των συντάξεων μας. Την επαναφορά των ηλικιακών όρων στο ΕΚΑΣ. Τη γρήγορη και άμεση έκδοση των συντάξεων σε όσους έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους, να σταματήσει η καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων. Το πρόγραμμα «Θεραπευτικού Τουρισμού» που έχει εξαιρεθεί από τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ καθώς και την επέκταση στα προηγούμενα επίπεδα του προγράμματος λουτροθεραπείας. Την άμεση ρύθμιση για απονομή συντάξεων των Ελευθερών Επαγγελματιών που υπερβαίνουν κάποιο όριο οφειλών με ανάλογα χρόνια. Τα προβλήματα της υγείας (φάρμακα, πρωτοβάθμια περίθαλψη νοσοκομειακή) και κάλυψη όλων που έχουν ανάγκη με ευθύνη του κράτους.   

          Τη συνάντηση που κράτησε αρκετά και ακούστηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων από το ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΤΑΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΟΤΑ έκλεισε ο κ. Πρωθυπουργός ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει γραπτές απαντήσεις εντός των επόμενων ημερών και σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ οι συνταξιουχικές οργανώσεις επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν απέναντι σ’ αυτές όταν διατυπωθούν και επίσημα από το πρωθυπουργικό γραφείο…

          Στο φόντο των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα με βάση τη μεγαλειώδη πανελλαδική συγκέντρωση στις 19/6/2014 και όσα ακλούθησαν και με τις απαντήσεις που θα πάρουμε πάνω στα καυτά προβλήματα μας από τη κυβέρνηση δεν πρέπει να υπάρξει κανείς εφησυχασμός. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους συνταξιούχους και τα Σωματεία τους να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Κατηγορία: