Στις 20/1/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον κ. Πρωθυπουργό μετά από αίτημα των συνταξιούχων, που εκκρεμούσε από την μεγάλη Πανελλαδική Συγκέντρωση μας 15/12/2016

Στις 20/1/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον κ. Πρωθυπουργό μετά από αίτημα των συνταξιούχων, που εκκρεμούσε από την μεγάλη Πανελλαδική Συγκέντρωση μας 15/12/2016

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, έβαλαν προς συζήτηση με τον προκαθήμενο της κυβέρνησης τα προβλήματα των πολύπαθων συνταξιούχων και απαίτησαν λύσεις σ’ αυτά όπως π.χ. αποκατάσταση των συντάξεων, 13η – 14η σύνταξη, ΕΚΑΣ, ανακεφαλαιοποιήση των ταμείων, τα προβλήματα υγείας, περίθαλψης και άλλα εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία τους για το μέλλον των συντάξεων.

Σχετικά με αυτό και παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού «ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις» οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δήλωσαν ότι δεν πείθονται περί τούτου αφού το νομικό πλαίσιο που υπάρχει και ψηφίστηκε από όλες και από αυτή την κυβέρνηση  είναι αρνητικό για κάτι τέτοιο περιλαμβάνοντας πέραν των άλλων την «προσωπική διαφορά» τον «δημοσιονομικό κόφτη» βασικά εργαλεία για νέες περικοπές συντάξεων…

Επίσης έκαναν καθαρό ότι οι εισφορές μιας ζωής δεν μπορούν να ανταποδίδονται με ευκαιριακά επιδόματα – ψίχουλα όπως αυτό των Χριστουγέννων αλλά με σταθερές και για όλους παροχές δώρα – επίδομα αδείας κτλ.

Στη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό αναφέρθηκε αναλυτικά και το θέμα των πάνω από 2.000 συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στους οποίους ενώ τους έχει εγκριθεί η σύνταξη δεν τους αποδίδεται λόγω οφειλών στο ταμείο τους πάνω από 20.000 ευρώ. Η κατάσταση αυτή πρέπει να εξαλειφτεί να αποδοθεί η σύνταξη και να υπάρξει ένας συμψηφισμός για την είσπραξη οφειλών τους. Δηλώθηκε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί προς λύση.

Όσο αφορά την παρακράτηση για κοινωνικό τουρισμό από τον ΟΑΕΕ που σήμερα έχουν συσσωρευτεί γύρω στα 21.000.000 ευρώ δεν έχει εφαρμοσθεί κανένα τέτοιο πρόγραμμα, πράγμα που θεωρείται απαράδεκτο και οπωσδήποτε πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα για το οποίο έχουν εισπραχθεί τα χρήματα.

Σημειώθηκε ιδιαίτερα η καθυστέρηση στην έκδοση πάνω από 100.000 συντάξεων που δημιουργεί δυσβάστακτο πρόβλημα στις οικογένειες των δικαιούχων και η απάντηση ήταν ότι οι συντάξεις και το εφάπαξ θα αποδοθούν μέχρι τον Ιούνη.    

Καθ’ όλη τη συζήτηση ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη πολιτική της κυβέρνησης που η διάθεση της δεν δείχνει να λύνει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων παίρνοντας υπ’ όψιν της όλα τα παραπάνω αλλά έχοντας και την πείρα από τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί καλεί τους συνταξιούχους και τα Σωματεία σε αποφασιστικότερους αγώνες ενάντια σε όλες τις πολιτικές Ε.Ε. – κεφαλαίου που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Νέοι αγώνες θα ξετυλιχθούν σύντομα και όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε μαζικά και αποφασιστικά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.         

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

 

Κατηγορία: