7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7 Απρίλη έχει καθιερωθεί σαν ημέρα για την υγεία σε όλο τον κόσμο!! Δηλαδή τη μέρα αυτή οι αστικές κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στο όνομα του κεφαλαίου όπως και η Ελληνική θα βγουν και θα εκθειάσουν το έργο τους στο τομέα της Υγείας παρουσιάζοντας τις πολιτικές τους περίπου ως σωτηρίες για το λαό πολιτικές που όμως κάθε άλλο υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού και τη δημόσια υγεία.

          Όταν οι αντιλαϊκές ουρές στα νοσοκομεία κάνουν απαγορευτική την αναμονή σε χιλιάδες επείγουσες περιπτώσεις. Όταν όλες οι μονάδες στερούνται νοσηλευτικό, επιστημονικό, τεχνικό προσωπικό, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και φάρμακα πολλές φορές. Όταν οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, είναι στην ημερησία πρακτική της κυβέρνησης. 

          Ακόμα οι περιορισμοί στις συνταγογραφήσεις τα περίφημα πλαφόν στις επισκέψεις στους γιατρούς, τα χαράτσια σε όλα τα επίπεδα, η διάλυση της Π.Φ.Υ. και πρόληψης και πολλά άλλα που μας απομακρύνουν καθοριστικά από ένα Δημόσιο σύστημα δωρεάν περίθαλψης είναι στοιχεία που δεν δίνουν κανενός είδους δικαίωμα στη κυβέρνηση και στον αμετροεπή λαλίστατο Υπουργό της να κάνει πανηγυρικές δηλώσεις με πομφόλυγες και καταγέλαστες δικαιολογίες προκειμένου να εκθειάσει τη πολιτική τους στον ευαίσθητο τομέα υγείας.

          Τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα της Χώρας εκτιμά ότι με τη πολιτική αυτή θα μειωθεί το προσδόκιμο ζωής και αφού με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλώνεται ότι το 60% της συνολικής δαπάνης για την υγεία πηγαίνει κατ’ ευθείαν στα ταμεία του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο τομέα αυτό κάθε θετικό σχόλιο για τα έργα και της ημέρες της κυβέρνησης είναι εντελώς παραπλανητικό. Η πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και τις εντολές της Ευρ. Ένωσης δεν μπορεί να περιέχει κανένα φιλολαϊκό μέτρο.

          Καλούμε τους συνταξιούχους να παραμερίσουν κάθε κυβερνητική προπαγάνδα που θα παρουσιάζει το μαύρο – άσπρο και να δώσουν το παρόν στους αγώνες που γίνονται και θα γίνονται μέχρι να πετύχουμε Δωρεάν  Δημόσιο  Σύστημα Υγείας και προσλήψεις για όλους χωρίς αποκλεισμούς και εμπορευματοποίηση.  

Κατηγορία: